Welcome to Breast Enlargement World

ΨΥΧΟΛΟΓΙΚΕΣ ΕΠΗΡΟΕΣ

Φεβρουάριος. 28, 2010. Το μικρό μέγεθος του στήθους μπορεί να φτάσει να γίνει πραγματικό πρόβλημα για εκατομμύρια γυναίκες σε όλο τον κόσμο. Διάφορες μελέτες έχουν δείξει τη σημασία που έχει το μέγεθος του στήθους για μια γυναίκα και το τραύμα που μπορεί να προκαλέσει το πολύ μικρό στήθος. Πολύ συχνές αντιδράσεις στα άτομα που υποφέρουν από αυτό το πρόβλημα είναι η έλλειψη αυτοπεποίθησης και εμπιστοσύνης, φόβος εξευτελισμού, δυσκολίες στο να κάνουν σχέσεις με τον κόσμο και μια ανικανότητα να απολαμβάνουν τις σεξουαλικές σχέσεις τους.

Είναι ψυχολογικά εξαντλητικό για μα γυναίκα να αισθάνεται ότι οι φίλες τις, οι συναδέλφισσες ή συγγενείς έχουν μεγαλύτερα και πιο ογκώδη στήθη, και επίσης η ντροπή που αισθάνονται πολλές από αυτές να αλλάξουν σε αποδυτήρια, να πάνε στο γιατρό ή να κάνουν σχέση με κάποιον άντρα. Έχουν γίνει πάρα πολλές επιστημονικές μελέτες που δείχνουν ότι υπάρχει ένας μεγάλος αριθμός γυναικών  που υποφέρουν από ψυχολογικά προβλήματα που οφείλονται στο μέγεθος του στήθους τους.

Τι αποτελέσματα θα επιτύχω

  1. «Σκέφτομαι το μέγεθος του στήθους μου όλες τις ώρες της μέρας…»
  2. «Επιθυμώ να έχω ένα μεγαλύτερο στήθος…»
  3. «Είμαι πολύ αγχωμένη συνέχεια αν κάποιος με παρακολουθεί…»
  4. «Αισθάνομαι απογοητευμένη και χωρίς βοήθεια για το μέγεθος του στήθους μου…»
  5. «Αισθάνομαι ντροπή για τα στήθη μου όταν με κοιτάνε…»
  6. « Είμαι πολύ αγχωμένη για το πώς θα επιδράσει το μέγεθος του στήθους μου στη σεξουαλική μου ζωή…»
  7. « Είμαι αγχωμένη γιατί δε με βλέπω ελκυστική για τους άνδρες…»

Κάθε γυναίκα μπορεί να αποδειχτεί πολύ ευαίσθητη υπό τις προσδοκίες της κοινωνίας που σκέφτεται ότι θα έχει «έχοντας ένα μικρό στήθος». Όταν μια γυναίκα αισθάνεται κατώτερη γιατί έχει μικρότερο στήθος από το μέσω όρο, πιθανώς θα χάσει την ικανότητα αυτοεκτίμησής της. Το χειρότερο είναι ότι σε πολλές από αυτές τις περιπτώσεις δεν υπάρχει λόγος ντροπής για τίποτα και κανείς δε θα γελάσει ή θα σχολιάσει τίποτα από σεβασμό, πράγμα που σημαίνει ότι είναι μόνο καθαρά προσωπικό ψυχολογικό πρόβλημα.

Αν και το μέγεθος του στήθους επηρεάζει με πολύ διαφορετικό τρόπο κάθε άνθρωπο, υπάρχουν συναισθηματικές αντιδράσεις γυναικών που επαναλαμβάνονται σε πολλές γυναίκες που νοιώθουν ντροπή για το μέγεθος του στήθους τους.

Ποιους  τομείς της ζωής μου μπορεί να επηρεάσει το μικρό μέγεθος του στήθους μου

Κατά την επιλογή συντρόφου

Η πιο κοινή ανησυχία μεταξύ γυναικών που πιστεύουν ότι έχουν μικρό στήθος είναι να αισθάνονται λιγότερο ελκυστικές από το αντίθετο φύλο. Το στήθος από τα παλιότερα χρόνια ήταν σύμβολο της θηλυκότητας και σε πολλές περιπτώσεις βασικός παράγοντας για να πλησιάσουν το αντίθετο φύλο.

Είναι πολύ κοινό να αισθάνονται «φόβους» και «ανασφάλειες» τη στιγμή που προσπαθούν να πλησιάσουν κάποιον ή να βρουν σύντροφο, υπό το φόβο της απόρριψης για το μέγεθος του στήθους τους. Σε πολλές περιπτώσεις ούτε υπάρχει απόρριψη, η οποία οφείλεται στις ανασφάλειές τους, ούτε όμως και μια πρώτη επαφή. Και σε περίπτωση που θα δεχόταν απόρριψη, πάντα θα σχετιζόταν με το μέγεθος του στήθους τους. Αυτό το πρόβλημα είναι λιγότερο κοινό σε παντρεμένες γυναίκες ή σε αυτές που έχουν μακροχρόνιες σταθερές σχέσεις.

Έλλειψη αυτοπεποίθησης

Άλλη μια ανησυχία πολύ κοινή μεταξύ γυναικών που έχουν μικρό στήθος είναι ότι αυτό μπορεί να δράσει απευθείας στο αυτοαίσθημα τους και δυστυχώς οι μελέτες έχουν δείξει ότι είναι μια κοινή ανησυχία που επηρεάζει χιλιάδες γυναίκες σε όλο τον κόσμο.

Η έλλειψη αυτοπεποίθησης μπορεί να προκαλέσει άλλες ανησυχίες στην καθημερινή ζωή της γυναίκας. Η έλλειψη αυτοαισθήματος, αν και μπορεί να φανεί παράξενο μπορεί να προκαλέσει την αίσθηση έλλειψης δυνατοτήτων και αρχών σε άλλους τομείς της συνεύρεσης και επικοινωνίας με άλλα άτομα.

Μπροστά στον καθρέφτη

Οι γυναίκες που έχουν μικρό στήθος δείχνουν μια αποστροφή στο να κοιτιούνται στον καθρέφτη γιατί νοιώθουν απόλυτα κομπλεξαρισμένες με το μέγεθός του. Αυτό το πρόβλημα είναι πιο διαδεδομένο στην εφηβική ηλικία λόγω μικρότερου αυτοαισθήματος, και αισθάνονται πολύ τρωτοί μπροστά στην εμφάνισή τους.

Είναι πολλά τα άτομα που καθημερινά υποφέρουν όταν κοιτιούνται στον καθρέφτη. Αυτό το σύνδρομο με το πέρασμα των χρόνων γίνεται λιγότερο τραυματικό αφού το άτομο αρχίζει να συνηθίζει το στήθος του.

Αστεία και σχόλια

Ένα από  τα πράγματα που δυσκολεύει τη φυσιολογική αποδοχή του να έχεις ένα μικρό στήθος είναι τα συνεχή σχόλια και αστεία που ενώ γίνονται με χιουμοριστικό τρόπο, είναι ενοχλητικά. Όσα χρόνια και αν περάσουν εμείς οι γυναίκες ποτέ δε συνηθίζουμε στα σχόλια και στα αστεία που γίνονται πάνω σε αυτό το θέμα, είμαστε άνθρωποι και υποφέρουμε όπως κάθε άλλος άνθρωπος.

Όταν το άτομο είναι έφηβος ή πολύ νέος αυτά τα σχόλια θα είναι συνεχόμενα και τραυματικά. Έχει διατυπωθεί σε όλο τον κόσμο το πόσο βίαια και αναίσθητα μπορούν να γίνουν τα παιδιά σε σχόλια άλλων συμμαθητών, φίλων ή γειτώνων.

Τι πιστεύουν οι υπόλοιποι ( φόβος γελοιοποίησης)

Χωρίς αμφιβολία είναι ο μεγαλύτερος φόβος μεταξύ γυναικών που έχουν ή πιστεύουν ότι έχουν μικρότερο στήθος από το μέσο όρο. Πολλές οδηγούνται στον πανικό όταν πάνε να φτιάξουν μια σχέση γιατί νομίζουν ότι θα γελάνε με τα στήθη τους, πράγμα που φυσιολογικά δε συμβαίνει. Φτάνουν εδώ πολλές μαρτυρίες αναγνωστριών που μα λένε ότι κατά τη διάρκεια της σεξουαλικής επαφής σκέφτονται αν πραγματικά το ζευγάρι τους το απολαμβάνει και αν σκέφτεται τα στήθη τους.

Μαζί με αυτές τις συναισθηματικές αντιδράσεις μπορεί να εμφανιστούν και άλλες με προσωπικό χαρακτήρα σε κάθε γυναίκα. Κάθε άνθρωπος είναι διαφορετικός και πόσο μάλλον όταν μιλάμε για τον κόσμο των συναισθημάτων.


Οι πληροφορίες που παρέχονται από τη σελίδα μας έχουν ως σκοπό να ενημερώσουν τους αναγνώστες μας γύρω από θεραπείες, συμβουλές και ειδήσεις που σχετίζονται με το στήθος. Σε καμία περίπτωση αυτές οι πληροφορίες δεν μπορούν να αντικαταστήσουν συμβουλές και τη σχέση γιατρού-ασθενή. Το Guia-femenina.com δεν είναι υπεύθυνο για τυχόν βλάβη που μπορεί να προκαλέσει η χρήση οποιασδήποτε θεραπείας ή πληροφορίας που θα χρησιμοποιήσετε χωρίς την έγκριση κάποιου ειδικού γιατρού. Η χρήση οποιασδήποτε πληροφορίας αυτής της σελίδας χωρίς τη συμβουλή κάποιου γιατρού ή ειδικού αναγνωρίζεται ως αυτοθεραπεία.